Wat geeft je het snellezen van boeken

Iedereen die na het lanceren van e-books de dood op papier voorspelde, zou zich moeten schamen. Afdrukken gaat redelijk goed, en wetenschappers bevestigen de heilzame invloed van het traditionele boek op ons lichaam. Wat is niet noodzakelijk de deelname van e-books.

Zoals hij ooit schreef, de populaire auteur van kinderboeken, snellezen bekend als Dr. Seuss – hoe meer je leest, hoe meer je kunt leren. Lezen is een uitgebreide bron van kennis en van de jongste breidt ons vocabulaire zich veel verder uit dan televisie kijken of gesprekken voeren met goed opgeleide gesprekspartners. Onderzoekers hebben ontdekt dat een breder woordenboek op zijn beurt beter af kan zijn, niet alleen tijdens de begrijpend lezen test, maar ook in de test voor intelligentie.

snellezen

Frequent lezen beïnvloedt niet alleen het kennisniveau, maar ook de efficiëntie van hersenwerk. Dit effect kan worden vergeleken met de impact van hardlopen op het cardiovasculaire systeem: regelmatig lezen verbetert de conditie van hersencellen, stelt u in staat beter te onthouden. Naarmate de leeftijd vordert, veroudert het brein en het zoeken naar een boek kan dit proces op natuurlijke wijze vertragen, volgens onderzoek gepubliceerd in Neurology. De Huffington Post zegt dat lezen psychische stoornissen tot 32 procent kan vertragen.

Dankzij de trog in de roman en het lot van de held, de lezer in staat is om voor te stellen hoe het voelt op het moment en kreeg het karakter beter te leren kennen begrijpen – schrijven de wetenschappers van Science. Volgens de onderzoekers maakt literaire fictie ons veel gevoeliger dan non-fictie proza ​​te lezen. Wetenschappers Dawid Comer Kidd en Emanuele Castano zeggen dat het begrijpen van de gemoedstoestand van andere mensen de basis is die het functioneren in de samenleving mogelijk maakt.

Door een boek te lezen, kunnen de hersenen een soort training doen en de hersenen stimuleren om te werken. Het betrekken van de hersenen om te handelen door te lezen vermindert het risico op Alzheimer met twee en een half keer tegen degenen die niet lezen. Hoe meer de hersenen actief zijn, hoe beter het voor hem is, het boek kan een grote stimulus zijn, waardoor hij actief zal zijn. Wat hersencellen doodt en verzwakt, is passiviteit.

Boeken snellezen helpt iedereen

Onderzoek heeft aangetoond dat lezen kan fungeren als ontspanningsmiddel. De onderzoekers van Sussex University bewijzen dat lezen de stress met maar liefst 69 procent vermindert. Ze zeggen ook dat het niet uitmaakt voor welk boek we komen, het is belangrijk om er volledig bij betrokken te raken. Dit zal ons toelaten om te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en zorgen, waardoor meegezogen in de wereld van de visie en verbeelding auteur – schrijft in The Telegraph, David Lewis.

Het maken van bepaalde rituelen voordat je naar bed gaat, zal je lichaam een ​​signaal geven dat het tijd is om je voor te bereiden op de slaap. Een van hen is misschien net op zoek naar een boek, betoogt Mayo Clinic. Reading kan het lichaam veel beter dan te ontspannen, bijvoorbeeld. Screen reader of tablet, die in de hersenen beter in staat om zich snellezen te concentreren zal houden, kan een negatieve invloed op de slaap. Deze regel is ook van toepassing op kinderen. Volgens Pediatrics, 45 procent peuters die een scherm dichtbij hebben, hebben gemiddeld nog 20 minuten nodig om in slaap te vallen. Het is het beste om naar een traditioneel boek te grijpen vlak voordat u het licht uitdoet.

75 procent van de ouders zou graag willen dat hun kinderen meer lezen voor plezier en plezier, een goede manier om hen aan te moedigen is om thuis hardop te lezen. De meeste ouders stoppen met luid lezen wanneer ze het leren. Maar zoals het Scholastic-rapport suggereert, is luid lezen de moeite waard om verder te gaan. Het kan kinderen aanmoedigen om vaste lezers te worden die vijf, misschien zeven keer per week alleen voor entertainment zullen lezen. Studies hebben aangetoond dat 40 procent regelmatig lezen voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud, werden ze eerder thuis voorgelezen. Voor degenen die geen luide lezers aan hun ouders of broers en zussen hebben aangeboden, werden ze minder frequent lezers. Waarom gebeurt dit? Kinderen moeten een potentiële hobby zien in het lezen van verhalen.

Als je je soms afvraagt ​​of je in plaats van een papieren boek naar een e-boek snellezen zoekt, onthoud dan dat het omslaan van de pagina’s de handeling is waarmee je de inhoud van het gelezen boek beter begrijpt. Wired rapport bevestigt dat fysiek contact met het boek, de aanraking van zijn handen bladen lezen introduceert de context van het lezen van de hersenen dat een beter begrip van wat we lezen maakt.

    Write a Reply or Comment

    Your email address will not be published.


    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>